Ajatukset hyppelevät tänään sinne ja tänne. Keskiviikon tapahtumat ovat koko ajan mielessä. Vaikka kaikki omat äheiset ovat tallessa, niin silti aprikoin, miten nuo oman perheen pienet koululaiset tästä selviävät. Puhumattakaan sitten koulussa paikan päällä olleista, jonka kaverit joutuivat silmäkkäin tappajan kanssa. Kaikki he ovat uhreja, olivat elossa tai kuolleita. Lähetän ajatukseni nyt erityisesti kummipojan perheelle. Sytytän myös tänään uuden kynttilän heille kaikille. Uhreille. Itselleni myös.

1048203.jpg

"Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, hänt´ ihana enkeli kotihin vie..."

Vaikka koko ajan ajattelee, että tätä ei pidä miettiä, niin silti sitä miettii. Lisäksi avaan uutiset sydän kylmänä: mikähän hörhö taas on uhkaillut? Uhkailusta voi näinä päivinä olla turhan lyhyt matka tekoihin, valitettavasti.

Mutta sunnuntaina on isänpäivä, jota meilläkin on tarkoitus viettää. Ryhdistäydyin ja vispasin täytekakkupohjan. Se on nyt uunissa paistumassa - munakello hälyyttikin juuri joten täytyy lähteä katsomaan, olisiko kakku jo kypsä. Täytän sen huomenna valmiiksi. Täytteeksi olen suunnitellut ainakin omenahilloa, banaania ja ananasmurskaa. Sitten keitän päälle kinuskin (2 dl kermaa + 2 dl fariinisokeria). Siis tulossa on oikein perinteinen, vanhanajan täytekakku. Lapset eivät toistaiseksi ole ilmoittautuneet, mutta varmaan joku piipahtaa. Ellei, niin minä itse sitten saan syödä mahani kireälle täytekakkua. Kinuskikakku oli suunnitelmissa jo ennen mustaa keskiviikkoa, mutta kinuski on itselleni aina ollut "lohturuokaa".

Luin tänään tulleesta Hyvä terveys -lehdestä jutun sydämen särkymisestä. Senhän kaikki tietävät olevan täysin mahdollista ja jopa todennäköistä suuressa surussa, vaikkei .lääkärit kai ole sitä aina myöntäneetkään. Nyt tämäkin tosiasia vihdoin on todistettu. Katsoin lehden nettisivuilta, mutta siellä ei tätä juttua ollut. Oireet ovat ainakin maallikolle kuin sydänkohtauksessa ja kohde usein 60-vuotta täyttänyt nainen. Muistan lähiaikoina kuulleeni kahdestakin tutusta, vanhasta pariskunnasta, jotka lähtivät tästä maailmasta ihan peräjälkeen, peräkkäisinä päivinä. Niin minäkin haluaisin lähteä.