Kopioin tämän tekstin suoraan Saanelin blogista, jonne löysin Jalokivien Iineksen kautta ja toivon, että mahdolliset omatkin lukijani jatkavat tärkeää viestiä. Ainakaan itse en ole tullut edes ajatelleeksi tämmöisiä.

 

"Jos mahdollista, kopioi tämä teksti omalle sivullesi, että se tulisi mahdollisimman monen tietoon. Miksikö? No ihan siksi, että monet tekevät tätä suoralinkitystä vahingossa, koska eivät tiedä miten muuten voisi/pitäisi tehdä ; )

<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

 

Kyseessä on siis juuri tämä (kaikessa ystävyydessä ja yhteisymmärryksessä kerrottakoon):

 

Suoralinkitys

 

Mitä se on?

 

-          Suoralinkitys on sitä, että kopioit kuvan jostain, mutta et lataa sitä ensin koneellesi, ja näin kuormitat sitä sivua mistä olet kuvan ottanut.  Käytännössä siis painat kuvaa hiiren oikealla napilla (ellei sinulla ole vasenkätisille suunniteltua hiirtä, jolloin se on toisinpäin) ja painat kopioi. Menet sitten muokkaamaan sivujasi, ja painat taas oikeaa näppäintä ja liität.

 

 

Mitä haittaa siitä on?

 

-          Suoralinkitys ei ole laitonta, mutta se on ns. kaistavarkautta. Se sivu, jolta kuva on otettu, latautuu hitaammin, koska sen pitää samalla ladata myös kaikki suoralinkitetyt kuvat. Eli jos sivusi latautuu todella hitaasti, tässä voi olla syy, kaikki/osa kuvistasi on suoralinkitetty ties kuinka moneen kertaan.

 

-     jos olet suoralinkittänyt kuvan ja alkuperäinen kuvan omistaja poistaa sen sivuiltaan, niin silloin se poistuu myös sinulta, kuvan paikalla on vain punainen rasti, olette varmaan törmänneet tällaisiin merkkeihin ainakin nyt kun pohjauudistus alkoi

 

Miten kuvat sivuille ilman että rasittaa muiden sivuja?

 

        Tallenna aivan ensimmäiseksi haluamasi kuva omalle koneellesi.

        siirrä ne sieltä ensin oman sivustosi kuvagalleriaan

        liitä kuvasi sieltä sivuillesi

 

Lisäksi on olemassa lukematon määrä ilmaisia "kuvapankkeja" jotka sallivat suoralinkityksen. Mutta sinun täytyy ensin tallentaa ne kuvasi sinne.  Lisäksi siellä on paljon muita kuvia joita saa suoralinkittää omille sivuille.

 

No niin, lyhyestä virsi kaunis. Näille kaikille löytyy vallattoman hienot omat sanastonsa, mutta ettei sekoiteta nyt asioita tämän enempää. Jos haluat yksityiskohtaisempia neuvoja tai sinulla on kysymyksiä vailla vastauksia, voit kysellä lisää Saanelilta."