Kevään kunniaksi vaihdoin valkovuokot tänne, kiitos Tuuliviirin Viipperä. Jos joku on "oma" kukkani, niin se on valkovuokko. Valkovuokot eivät varmaan ihan heti rupea kukkimaan, sillä mieheni kertoi aamulla, miten maa oli taas yöllä ollut kuurassa.

Tulin oikeastaan vain lisäämään kuvia, jotka nekin vaativat vielä vähän korjausta ja sitten viiletän laittamaan ruokaa tämän päivän vieraille. Tässä kuitenkin vielä yksi pääsiäiskuva ja selitys kuvaan:

504010.jpg

Pointti ovat nämä edessä olevat kananmunat. Ne on värjatty hyvin perinteiseen tapaan, jota monikaan ei taida enää tietää. Munan ympärille on kiedottu sipulinkuoria ja sitten se on kääräisty talouspaperiin ja sidottu kalastajalangalla sekä keitetty tavalliseen tapaan. Kuoria siis ei panna veteen, jonka senkin tietysti voi tehdä, mutta munista tulee silloin tasavärisiä. Me emme jaksaneet paketoida kaikkia, joten ne sitten saivat sen tasaisen värityksen. Jos joku löytää väriä päästäviä kangastilkkuja tai lankoja, niin kuviosta ja värityksestä voi saada vaikka miten hienon!