Otsikoksi sopisi Vaivaa ja valitusta, mutta minäpä keksin omasta päästäni ja mielestäni näppärän sanaleikin, Silmänisku . Silmiä kirveltää, nenä vuotaa, siis on kevätallergia ja pahempana kuin koskaan ennen. Luulen tilaavani huomenna lääkärin, varsinkin kun pitää uusia yksi resepti joka tapauksessa.

1241342438_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Enhän nyt sentään lähde naapurin isäntää syyttelemään perinnöllisistä allergiaoireistani, mutta kieltämättä jo yli 30 vuotta sitten allergiatesti osoitti, että olen allerginen maapölylle. Pitäisi aloittaa omankin pihan kevättyöt ja kasvimaan kääntely, mutta se ei vaivaa ainakaan paranna.

Perinnöllistähän tämä on ilman muuta. Muistan jo lapsuudesta, miten vaikeaa isällä oli heinänuhan ja astman takia. Pahimmillaan hän kulki heinän kukinta-aikaan kepin kanssa - kolmekymppisenä. Nyt sentään on lääkitys ihan toisessa mallissa, eikä hänen tarvitse tehdä heinätöitä. Kukat eivät edelleenkään ole toivottu vieminen mihinkään vuodenaikaan.

Eilen tuuli lennätti pölyn suoraan meidän terassille. Naapuri äesti peltoa ja tänään hän sitten kylvi sen. Tomu ehtii varmaan hyvin laskeutua päivän mittaan. Tietysti voi käydä niinkin, että toinenkin naapuri keksii ryhtyä kylvää kyyhöttelemään vielä tänään, jolloin pölyä tulvii talon toiselta puolelta. - En ole tutkinut päivän tuulitilannetta. Näillä savikoilla on toisaalta lähdettävä pellolle eikä vain meinattava, jos aikoo saada hommansa tehtyä ennen kuin maa kovettuu kivikovaksi koppuraksi.

Kirjosieppo nähtiin eilen ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Onnistuin aamulla kuvaamaankin sen, vaikka nipin napin. Kuva on huono, mutta

1241343313_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

mukavasti tuo keikisteli ilmeisesti puolisolleen pihatammen oksalla. Pesäkin on jo varmaan katsottuna. Tälle linnulle on ominaista, tietää lintuja tarkkaileva mieheni, että se munii vaikka suoraan toisen linnun munien päälle.

--- Anteeksi sähläys, askartelen vähän näiden sivujeni kanssa.