Lääkärissä käytiin, nimittäin tämän kanssa:

1249267.jpg

Ei syytä huoleen, käytiin vain rokotuksilla ja raspauttamalla hampaita. Samalla ostettiin matolääkkeet. Rokotusta ei ole muistettu ottaa pitkään aikaan, häpeä tunnustaa. Isäntä kävi muutama päivä sitten asioilla ja tullessaan kertoi, että nyt on koiran hotellihuone tilattu ja sitä varten on rokotuksen oltava ajan tasalla. Hotellia tarvitaan vasta toukokuussa, mutta onpahan asiat nyt ajoissa hoidettu kuntoon. Koiralle on tiedossa rivitalohuone omalla pihalla yhden yön yli, veloitetaan kahdesta vuorokaudesta. Tulossa on arvattavasti traumaattinen kokemus, kun tämä vanhaneiti ei ole tiettävästi sen jälkeen ollut kennelissä, kun sieltä ostettiin lähes kymmenen vuotta sitten. Eri paikasta kylläkin.

Koira käyttäytyi mallikelpoisesti, vaikka jännitti taas tälläkin kerralla autoilua niin, että vapisi kainalossani koko menomatkan. Kotimatkalla se jo katseli maisemia. Tässä on tapahtunut merkittävää kehitystä, sillä aikaisemmin koira oli nostettava kyytiin. Nyt se hyppää kiltisti takapenkille, jossa tosin emäntä jo istuu valmiina odottamassa. Koira tottui autokyytiin oikeastaan vasta pari vuotta sitten eli silloin, kun sen maha aukaistiin ja jouduttiin käymään useampi kerta peräjälkeen lääkärissä. Emme ylipäätään kuljeta sitä autolla muuten kuin näillä tohtorilan reissuilla. Ei ole mitään erityistä syytä. Onneksi tämä ei tule pahoinvoivaksi autossa, kuten aikaisemmat koirat. Ne oksensivat yleensä ensimmäisen kerran jo parin kilometrin kyydin jälkeen.

Sikälikin rokotus oli asiallista hoitaa nyt, kun on tuo Toisen tyttären pikkupiski olemassa. Jos sattuu että he tulevat kylään, niin ei ainakaan pieni saa meiltä mitään pöpöjä. Ja tietysti rokotettiin oman rakkaan perheenjäsenemme itsensäkin takia.

Samainen tytär oli katkaissut kylkiluunsa, kun oli pudonnut hevosen selästä. Sekin vielä kaiken muun päälle. Nyt hän sitten varovasti yrittää hoitaa hommiaan, kun kieltäytyi ottamasta sairaslomaa. Ja puudutuspiikkiä kylkeensä, jotta muistaa varmasti varoa luitaan. Voi, voi, voih!

Ensi viikolla meillä molemmilla, siis koko perheellä koiraa lukuunottamatta, on samalle päivälle varattu aika silmälääkärille. Mies joutuu silmänpaineiden takia käymään ensin aamulla ja toisen kerran vielä iltapäivällä, minulle onneksi toistaiseksi riittää yksi kerta päivässä. Aloitin uuden kolesterolilääkkeen pari päivää sitten ja pian pitäisi tilata terveyskeskuksesta labra-aika. Tiedossa on muutenkin vuositarkastus, joten odottamassa oleva lähete on varmaan metrin mittainen. Pitäisi myös muistaa mittailla kotona verenpainetta, mutta jos en pistä mittaria illalla valmiiksi tuolilleni, niin en takuulla muista mitata aamulla muuta kuin kahvit keittimeen.