Vaikkei nyt juuri aurinko paista, niin iltapäivän pikkusade lakkasi jo ja nyt ilma näyttää kirkastuvan. En rupeakaan tekemään nukkisjuttuja, kuten ajattelin, vaan pakko kai on lähteä tarkastamaan puutarhan kuulumisia. Eilinen tuuli oli harvinaisen raju. Sähköt tulivat ja menivät moneen kertaan ja säikähdin jo, miten kävi tietokoneelle, kun en arvannut ajoissa käydä sulkemassa tätä. Onneksi toimii edelleen, vaikka hetken näytti pahalta.

Nopea silmäys kertoi jo aamulla, että pahempia vaurioita ei ole sattunut meidän pihassa kuin se, että trampoliinin  peitto on lentänyt nurmelle. Joutikin lentämään, vaikka kukaan ei ole tarvinnut vielä tänä kesänä trampoliinia. Talon emäntä ehkä kiipeää sen syliin jossain vaiheessa aurinkoa ottamaan?

Pakko pihahommien yhteydessä on väärä sana. Eivät ne vastenmielisiä ole, mutta kun kesävesi on vielä ns. sattuneista syistä virittämättä, niin ei minullakaan ole ollut suurta inspiraatiota kantaa vettä kastelukannuilla eli olen ollut laiskaakin laiskempi. Nyt on vettä tullut sen verran, että ulkona ei tarvitse kastella, kasvihuoneessa kyllä. Mies korjasi hajonneen kasvihuoneen ennen sateita ja nyt minulla on tomaatin ja kurkun taimet odottamassa siirtoa laatikoihinsa. Jahka saan vettä rahdattua ensin niihin laatikoihin. Kasvilaatikoina toimivat hyvällä menestyksellä Orthexin ruskeat muuttolaatikot. Kahvoista niitä on kiva liikutella tarvittaessa, joskin kahva-aukoista tuppaa multa ja vesi ulos.

Kävimme ostoksilla Honkkarissa, kun mies himoitsi tarjouksessa ollutta tuhka-imuria. Sellainen ostettiin. Edellinen oli susi, moottoriton surkimus. Saa nähdä, vastaako tämä vajaan kolmenkympin hintaansa.