Voi että osaakin olla harmaata! Mieli on harmaa ja senkö takia maailmakin näyttää erikoisen harmaalta? Mielenharmaus on pääasiassa seurausta keljusta, päättymättömästä flunssataudista. Mitään ei jaksa, ei viitsi. Tämäkin oli pelkkä tupapäivä. Istuin ja lueskelin, välillä neuloin muutaman kerroksen saapassukkaa. Sukkasatoonpa hyvinkin ja siellä alaosastoon hyvää tekevät sukat paleleviin jalkoihin, suomeksi sanottuna hyväntekeväisyyteen.

Tänään jatkoin ihan vähän raivausprojektiani ja sain jo vierassängyn päällisen näkyviin tavaravuoren alta. Osa on hankalasti säilytettävää pakkausmateriaalia, jolle toivon uusiokäyttöä. Ihan varmasti loputkin tavarat vielä löytävät paikkansa sängyltä. Osa on talvivaatteita, jotka odottavat menoa vaatenaulakkoon, osa sellaisia rytkyjä, jotka joko korjataan tai pistetään kokonaan pois. Olen huono heittämään mitään roskikseen. Pari nuhjaantunutta villapaitaa odottaakin ideointia ja uutta elämää jonain muuna artikkelina.  Ehkä liivinä? Tai tyynynä? Ne on raivattava pois ennen kuin hiiriäiti keksii tehdä pesän johonkin puseron kulmaan.

Samalla järjestelen ja mapitan paperitavaraa, Tänään avasin uuden mapin nimeltä Talon papereita. Miehellä on omissa kätköissään talon piirustuksia ja sen sellaista tärkeää, mutta osa papereista ei ole oikein sopinut mihinkään entiseen kategoriaan ja niinpä niitä on hävinnytkin ns. varmaan talteen. Ehkä ne nyt putkahtaa esille? Kiinteistöllä ovat, mutta toinen asia on tietää, missä!

Sukututkimukseen pitäisi vielä avata pari kansiota ja ryhmitellä erilaista materiaalia uudestaan. Tietoa on koneella, mutta jotenkin kaipaan kuitenkin printtejä pysyäkseni kunnolla hahmottamaan esimerkiksi eri sukupolvia kokonaisuuksina. Mappien avaaminen , siis otsikointi ei ole konsti, mutta konsti on saada ne mahdutettua hyllyyn.

Kirjahyllyt ovat muutenkin tarkkailussa, sillä tavoite on saada jonkinlaista logiikkaa työhuoneeni hyllyihin. Ei missään tapauksessa aakkosittain tai kirjailijoittan järjestettynä, mutta vähän kuitenkin aihepiireittäin. Vanha ammattikirjallisuus liitännäisineen on kokonaan omassa hyllyssään. Poissa silmistä, poissa mielestä. Nykyiset harrastukset ovat tulleet tilalle, konkreettisesti lähes käden ulottuville.

Näissä askareissa aika kuluu ja valmista tulee hitaasti mutta varmasti. Mieli ei onneksi ole harmaa.