Kammottava tuuli. Mummi-kulta jo soitti Tyttärelle, ettei vaan laske lapsenlasta yksin ulos pyöräilemään, sillä tuuli meinasi viedä meidät paksukaisetkin, kun koiran kanssa olin kävelyllä.

Sain kyllä kävelyretkeltä kauniita kuvia, mutta aihe ei ollut leikin asia: luultavasti paikkakunnan kaikki hälyautot, poliisiauto, kaksi ambulanssia ja pelastuslaitoksen kaksi isoa autoa sekä Medi-heli olivat yhtäkkiä paikalla. Joku surffaaja oli lähtenyt järvelle henkeään kaupitsemaan eikä ilmeisesti päässyt takaisin rantaan. Järvi kiehui - ja  kiehuu edelleen niin, ettei mieheni, joka sentään on koko ikänsä asunut tämän järven rannalla, ole koskaan moista nähnyt eikä kokenut. Toivottavasti tyyppi selvisi rantaan. Ja toivottavasti ei muita haavereita satu. Meilläkin on piha täynnä vanhoja puita, jotka vain odottavat kaatumistaan.

Mitä kuviin tulee, niin tuulen takia ei ollut koiran kanssa mitään asiaa lähelle rantaa. Kuvat ovat kuin suoraan sarjasta Kauniita luontokuvia. Millään ei uskoisi, että tuulee hirmuisesti. Alimmaisesta eli helikopterikuvasta sentään näkee puiden heilumisen. Tämän ensimmäisen kuvan alalaita siis heti maantien takana on kuohuvaa vettä.

510175.jpg

510191.jpg

510193.jpg

Toivottavasti draama päättyi onnellisesti. Minä päätän oman kertomukseni kevään ensimmäiseen sinivuokkoon. Sekin on kuvattu tänään.

510211.jpg