Opiskelimme eilen kasvihuoneen rakentamista lukemalla käyttöohjetta. Tai siis isäntä luki ja minä totesin, että ei kaikkea tarvitse lukea, saati ymmärtää. Huoneen kokoamisohje on hyvin perusteellinen ja kuulemma ihan selkokielinen. Toisaalta se kehottaa varaamaan operaatioon vähintäänkin kahdeksan tuntia aikaa. Se voisi ehkä ennakoida vaikeuksia. Isäntä kyllä on aika taitavaa näissä rakennuspuuhissa ja hän arvelikin selviytyvänsä hankkeesta. Pikkuapulaista varmaan tarvitaan kantamaan osia, antamaan henkistä tukea ja pitämään tolppia pystyssä eli sanalla sanoen yksinkertaisempaan aputyöhön hanslankariksi.

Tänään meidän se rakennus piti koota, mutta ei kasata tänään, ei. Sataa koko ajan, joten muutkaan pihatyöt eivät nyt onnistu. Huomiselle ja ylihuomiselle ennustetaan jo onneksi poutasäätä. Ja hyväksi onneksi Isäntä leikkasi eilen nurmikon parhaiten kasvaneen ruohon.

Suureksi iloksemme keltavuokko, jota meillä kasvaa kahdessa kohdassa pihaa, on nyt omia aikojaan levinnyt kahteen uuteen paikkaan marjapensaiden juurelle. Hyvä, että isäntä huomasi ne ennen kuin leikkasi nurmikon puskien välistä. Kuva on vanhasta  keltavuokkomättäästä, jonka melkein tuhosin vahingossa yhtenä keväänä, kun raksin alas vanhoja villiviinin oksia talon seinustalta.

588555.jpg

Talon emännällä on selvästi alkava tauti, joten on hyväkin ehkä tänään pysyä pirtissä. Kyseessä ei varmasti ole mikään sen vakavampi tauti kuin tavallinen kevätflunssa, väsymystä ja vähän kurkkukipua ynnä muuta alkavan flunssan oireistoa. Sitä on ollut liikkeellä lähipiirissä. Päiväkin on niin harmaa, ettei oikein mikään huvita. Lukemista onneksi riittää: eilen alkamani kirja on todella mielenkiintoista tekstiä.