Ostin ruokakaupan kukkahyllystä kassillisen kasveja. Kassissa oli kaksi yksilöä. Nämä:

1094220.jpg

Vasemmalla puolella on muratti. Sen tunnistin hyvin, mutta onko tämä toinen suutarinkielo, tunnetaan myös tuonenkielona ja issikkana? Tunteeko kukaan? Kukat ovat valkoiset puikulat, mutta niitä en saanut millään kuvattua kunnolla. Valkoinen väri paloi puhki, vaikka miten monella tavalla yritin saada kukan kuvattua.

Jos se on se, niin pitäisi olla meidän pimeään tupaan hyvin otollinen kasvi. Se selviytyy vähemmällä valolla kuin useimmat muut huonekasvit, tietää kasvikirja kertoa. Kirja ei mainitse mitään kukista. Kuvakin on suuremmasta yksilöstä, vaikka lehden malli kyllä täsmää. Olen pitänyt juuri tätä kasvia suutarinkielona, mutta nyt en ole ollenkaan varma.

Kaupan kasvipakkaus oli aika merkillinen. Pienessä kassissa oli lasiseen suojaruukkuun tungettuna kaksi kasvia. Kasvatusruukut oli sentään poistettu, mutta multaa oli vain nimeksi eikä sitäkään muuta kuin se mitä oli kasvatusvaiheessa ollut juurien ympärillä. Mytyt olivat kaiken lisäksi rutikuivia. Istutin muratin lasipyttyyn ja tämän toisen kunnon ruukkuun. Saa nyt sitten nähdä, jäävätkö nämä henkiin.